Masthead header

Ränderna går aldrig ur

sören pdf kopiaFör att bryta vinterhelvetet valde jag en bild på mig från Thailand från i mars som kursdeltagaren Lena Skogsberg tog på mig när vi övade blixt.

Det kom ett mejl från Erik Ström. Han jobbar med Magasinet Bandyportjöljen. Om ni inte har koll på den tidningen är det hög tid att stifta bekantskap med den nu. Det tänker ivarjefall jag göra. Ett förvånande snyggt magasin med både grym layout och härlig papperskvallitet. Erik hade hört att jag plåtat en del bandy genom åren och vill göra en presentation till nästa nummer. Dessutom gjorde jag ju comeback i branchen i och med VM i Irkutsk som jag plåtade för TT tidigare i år. Sagt och gjort, jag började rafsa i gamla synder för att hitta lite historia. Resultatet ser ni här OCH i senaste numret av Bandyportjöljen.Blog_Bandy2Den snöiga SM-finalen på Studenternas i Uppsala mellan Hammarby och Bollnäs 2012 bevakade jag för bildbyrån Scanpix. Innan matchen tog jag beslutet att plåta från läktaren för att inte få all utrustning förstörd redan under första halvlek. Jag hittade en tom avsats i mitten på långsidan. Efter ett tag fylldes den upp med VIP folk och jag ombads av en vakt att gå bort därifrån. Då ryckte herrarna Tomas Brolin och Peter Forsberg ut till undsättning och förklarade för vakten att – Han är med oss.

Blog_Bandy3Stefan Liw jublar efter att gjort 1-0 för Edsbyn i SM finalen 2005 mot Sandviken.

En bild tagen under supercup i Finska Villmanstrand 2005 när Tommi Österberg och Markus Hiukka bryskt stoppar Johan Andersson.

2005 jobbade jag på Bildbyrån och var utskickad för att bevaka VM i Kazan. Pelle Fosshaug öppnat seger champagnen efter segern mot Ryssland.

Pelle Fosshaug med sitt Somaliska landslag förgyllde årets upplaga av Bandy VM i Irkutsk..

Blog_Bandy4I år var första gången på några år som jag bevakade VM. Jag kom direkt från en tre veckors rundresa i Costa Rica med endast ett dygn i Sverige för att packa om. Den stora temperaturskillnaden och den torra luften var jobbig och näsblod var dagligen återkommande. Min bästa bild från Irkutsk är nog den här när Ryssarna bjöd Juho Liukkonen på en rejäl flygtur i semifinalen mot Finland.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*