Masthead header

Prinsessor och matematik

Web_SAX_1853Fokus har tillfälligt flyttats från en kusin till en annan.

Om min mattelärare genom åren lyckats lära mig addition rätt så tillverkades Leonore 7 juni 2013, alltså dagen före Madeleine och Chris O’Niells bröllop. Hyfsad planering eftersom paret verkat vilja ha dopet samma datum, 8 juni fast året efter, alltså idag 8 juni 2014 .(kom ihåg var hörde ni det först Aftonbladet och Experssen) Vi hade förmodligen inte samma mattelärare eftersom paret Bernadotte och O’Niell verkar glömt en koefficient. Tack Anne Marie Ericsson, utsedd till årets bästa lärare 2014 på Gotland. Paret glömde nämligen att ta hänsyn till rådande tidsskillnad mellan USA och Sverige. Den här veckan har det varit bevakning av våra prinsessor som stått i fokus. I måndags delades ALMA–priset ut. Barbro Lindgren var som bekant mottagare av det hedervärda priset. Prisutdelare var Kronprinsessan Victoria, som verkade vara glad att se mig igen. I går, 6 juni, öppnade Prinsessan Madeleine upp ”Öppna slott” för allmänheten vid Stockholms slott. Och idag var det alltså dop på Drottningholms slott. Ganska varmt i den svarta kostymen men allt flöt på bra. Tack för förtroendet TT.Blog_Madde_03För exakt ett år sedan tog jag den här bilden. Min skolmatte tyder på att Madeleine var en dag in i graviditeten.WEB_SPORT6/6 2014, alltså i förrgår på slottsbacken. Bra tajming eller doping i förväg?

Web_VickanKronprinsessan Victoria och ALMA-pristagaren Barbro Lindgren, Vickan verkar glad att se mig igen, och Barbro verkade glad att se Victoria. Jag var glad att få träffa både Vickan och Barbro igen.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*