Masthead header

Ton-åren

Gitarrfestivalen

Gitarrfestivalen i Uppsala borde enligt Janne Schaffer uppmärksammas mer i kulturmedia

I tonåren betydde min Fender Lead II allt för mig. Att spela i band med kompisarna, repa och lira ute för att betala av lånet på PA anläggningen var det enda som betydde något. Intresset för att skapa har alltid funnits där och någonstans i 20 års åldern byttes gitarren ut mot en begagnad Pentax kamera. Jag bytte därmed till rätt redskap. Idag lever musiken i symbios med mina bilder och jag lever för, och på grund av mina bilder. Musikvalet påverkar till stor del  uttrycket i bilderna när jag sitter vid datorn och jobbar med bildbehandlingen. Det gäller att välja rätt musik till jobbet som skall kopieras för att få dom i rätt stämning. Idag var jag och reportern Kristina Tilvemo på Gitarrfestivalen i Uppsala för att göra ett reportage till tidskriften PING. När jobbet skulle kopieras var det självklara musikvalet Jojje Wadenius. Beträffande min elgitarr ligger den tråkigt nog under sängen och samlar damm och förtjänar såklart ett bättre öde. Däremot dammar det inte om vänskapen med vissa av mina forna bandmedlemmar. Förhoppningsvis kommer det en dag när jag ger bort min gamla dammiga planka till ett barnbarn som också har köpt en PA anläggning tillsammans med polarna.

Gitarrfestivalen

Fick vara med när Janne Schaffer riggade för sin workshop idag, Janne är 68 år och brinner för musik, vilken människa sen!

Gitarrfestivalen

Mer girarrfestivalbilder i PING:s nästa nummer

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*