Masthead header

Många kockar nu

Nu när det nästan är färdigplåtat till Gondolenboken slog jag emellan med att hänga en dag med Melker Andersson. Karln är rykande het och han skapar sig en egen fil i Stockholmstrafiken för att hinna emellan alla sina 12 krogar. Det är i köket han trivs, bland grytorna och med ett finger i såsen. Kontoret hatar han och förstår inte varför man måste ha ett överhuvudtaget. Melkers Iphone ringer oavbrutet och han låter genast mer entusiastisk när någon av hans anställda kockar pratar menyer, trancheringar och kryddor än möten och ekonomi. Melker påminner på ett sätt om Ingvar Kamprad. Båda är måna om kunden och befinner sig gärna ”på golvet” för att peta i detaljer. Betalar man dyra pengar för sin upplevelse så skall det också vara högsta kvallitét, rent, snyggt och helt anser Melker. Han ringer sin vaktmästare och påpekar att stolarna på F12 måste få nya överdrag NU, senare ligger han dubbelvikt för att fixa ett trasigt sofflock osv. Men han fixar alltid biffen. Tack för en kul dag med en fantastisk lunch på F12 Melker. Vill ni läsa mer finns nya entreprenör ute nu och bilden ovan är omslagsbilden. Och förresten så driver ju både Ingvar och Melker många restauranger med jämn kvalliteét, var och en dock på sitt sätt.Bilden på Ingvar Kamprad tog jag i Älmhult 2007 för ICA Kuriren.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*