Masthead header

Heja Stella

Idag kom tidningen Onkologi i Sveriges nya nummer ut. Mitt och reportern Elisabet Blombergs reportage från barnonkologen i Linköping var publicerat över 8 sidor. Allt jag sett publicerat i våra dagstidningar när det gäller barn med cancer har dödlig utgång och slutbilden är en sörjande familj vid en liten kista. Ett steriotypt bildreportage med ett ”åretsbild”  tänkande enligt min mening. Hörde nyligen på radion att sjukvården klarar av att bota ca 80% av alla barncancerfall, det bildreportaget har ivarjefall jag inte sett. När jag fick uppdraget att gör dom här bilderna bestämde jag mig att inte falla i offerfällan utan skildra verkligheten. Lilla Stella, 4 år har leukemi, hon vårdas i Linköping och vissa dagar är såklart jobbiga, skit jobbiga. När jag fick förmånen att träffa henne och hennes familj mådde Stella bra. Stella kiknade av skratt när hon for fram i korridorerna i den elektriska bilden. Hon var ibörjan lite skeptisk till clownerna Sigrid och Rosa med nu är dom kompisar. Heja Stella, du grejar det också precis som merparten av dina medsjuka jämnåriga.Alltför små fötter på väg in till barnonkologen i Linköping men merparten kommer också ut genom dörren igen.Prover är inte kul …… men det är clownerna Stella och RosaNär barnen tappar hår pga av behandlingen får dom välja en mössa från sträcket om dom vill.

elisabeth ubbe - 27 mars, 2013 - 07:59

vad fint skildrat sören! känns viktigt att fler än de svartvita reportagen med dödlig utgång får plats. särskilt som de representerar en större del av verkligheten än de vi oftast ser i medierna.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*