Masthead header

Ingen Schnitszlad bana till Järbyn

Har varit i Val Gardena i Italien för Kollega måndag och tisdag för att plåta Patrik Järbyn, Sveriges genom tiderna näst bästa alpina åkare efter Ingmar Stenmark. Det började, som vanligt när man befinner sig i Alperna, med en Weinerschnitszel i Innsbruck. Att få tag i och plåta Patrik var däremot ingen snitslad bana. Patrik hade flugit från Denver i USA och mellanlandat i Köpenhamn istället för Oslo så bagaget var på villovägar. På vägen till hotellet i Val Gardena där vi skulle träffas körde han av vägen och kanade av 25 meter ner i diket och fastnade mellan två träd. Både Aftonbladet och Expressen ringde men Patrik svarade inte. – Dom ringer bara när det skall skrivas en massa skit, säger en luttrad Järbyn. Det hela ledde till en massa trassel och förseningar, försäkringsbolag, verkstad, telefonsamtal till flygplatser mm för Patrik Järbyn men han tog sig ändå tid för vårt möte. När vi skulle plåta honom försvann han vid ett par tillfällen, – trassel med pjäxor och lite annat att fixa. Det blev inte en helt optimal plåting  men efter förutsättningarna ganska okej. Tillsammans med Linda Svensson som skriver texten körde vi tillbaka till Innsbruck efter fullgjort arbete för att åter halka in på den schnitszlade banan innan hemfärden. Vi, Linda och jag håller tummarna för Patrik i helgens stundande tävlingar och att både han följer markeringarna i störtloppsbanan och i trafiken framöver.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*