Masthead header

Det är Helenas tur nu

Min namne Sören Emmervall (fd Andersson) på orienteringsförbundet ringde och bad mig rota fram lite bilder på Helena Jansson. Har haft förmånen att få följa denna fantastiska idrottskvinna i alla hennes stora mästerskap med början 2006 i Danmark. Förutom att hon är flerfaldig världsmästare i orientering är hon snart färdigutbildad läkare också. Helena är nominerad till Radiosportens Jerringpris samt i klassen Årets kvinnliga idrottare på Idrottsgalan den 16 januari. Vad är väl 50 meters simning i en uppvärmd bassäng mot en dryg timmes slit att hitta från A till B över stock och sten i en skog du aldrig satt din fot i tidigare? Rösta på Helena i Järringpriset på: https://response.questback.com/sr/jerringprisetdel2/

Vill du läsa mer om Helena hittar du hennes blogg på http://www.runnersworld.se/blogs/helenajansson/index.htm

Eller http://www.helenajansson.com/

PS. Om jag blir sjuk önskar jag att det blir i Umeåtrakten. Tror inte det finns så många fler världsmästarläkare i Sverige.Helena stämplar på medeldistansen i Norska Trondheim 2010Kajsa Nilsson växlar över till Helena Jansson med en kyss på VM-stafetten i Ungerska Miskolc 2009. Bilden och händelsen var uppe till diskution i tv programmet Timeout för någon vecka sedan.Helena besöker en skola i Kloten i orienteringslandet Schweiz.Tidig morgon utanför Zürich i Schweiz Linnéa Gustavsson, Helena Jansson och Maria Magnusson skall snart ut på dagens första träningspass.Medeldistansen i La Feclaz i Frankrike 2011Skogskontroll på medeldistansen i VM i Ungern 2009Ett guld i sprint och ett silver i stafett blev det för Helena i Ungern 2009Guldnaglarna gjorde susen i Ungern 2009Helena vid invigningen för VM i Aix Les Bains i Frankrike 2011Medaljtyngd på stranden i Bulgariska Primorsko under EM 2010Som vanligt i täten,  vid en sprintdeltävling i Gamla stan i Stockholm.En svärm insekter följer Helena under långdistanskvalet i Ungerska Primorsko under EM 2010Helena på upploppet för att snart gå i mål som världsmästare i medeldistans i La Feclaz i Frankrike i år.

Christoffer Ohlsson - 19 december, 2011 - 06:27

kommentaren till bild nr. 10 stämmer inte, det ska vara bulgariska primorsko och inte ungerska;-)
Grymt rolig bild nr.4 😀

Sören - 19 december, 2011 - 06:46

Så rätt Christoffer, nu är det ordning på länderna, tack! Bild nummer 4 säger en del om en orienteringsknegarnas vardag, alla är vi nog lite sega första timmen på jobbet.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*