Masthead header

Mindre bussigt på Malta

Alla väntar på bussen på Malta

I slutet på 80-talet besökte jag Malta för första gången. Mitt största minne från det besöket var dom gamla klarfärgade bussarna från 40-50 talet med skinande crom-detaljer. När jag idag valde lokalbuss för att återse Blue Grotto området var bussarna sedan åtta veckor skrotade tillplattade borta och no more! Hur tänkte ni där regeringen? Skrota ett kulturarv, varför inte göra ett vandrarhem, museum, nattklubb eller rentav avvakta och se om det nya alternativet fungerar först? När det nya bolaget Arriva tog över har det blivit en katastrof i lokaltrafiken. Idag åkte vi en 15 km kort sträcka som tog 1,5 timme, passagerararna skrattade tillsist åt eländet. 50 minuter senare när anslutningsbussen äntligen behagat ankomma tog det ”bara” 30 minuter för de återstående 3 kilometrarna. Totalt 18 km på 2 timmar och 50 minuter, världsrekord, måste gå fortare i en taskigt uppladdad permobil med punka  i uppförsbacke. När vi skulle tillbaks från dom fantastiska blå grottorna hamnade vi, tillsammans med 70 andra passagerare ca 5 km längre bort och 1,5 timme senare i fel stad!  Taxi? Var finns en taxi? Inte långt bort tack och lov och 250 kr fattigare men otroligt mycket lyckligare anländer vi dom sista 1,9 km till hotellet i ST Julian 15 minuter senare. Malta är numer en väldigt stor ö , ivarjefall med buss och alla malteser vill se en återgång till det gamla systemet, dvs det som är skrotat platt, skrotat och definitivt  no more. SL eller Arriva, SL eller Arriva, SL eller Arriva, tar nog bilen när jag kommer hem iallafall.
Nya bussbolaget Arriva är inte riktigt med på 2010 taletOch Malteserna vill ha et snabbt slut på eländet

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*