Masthead header

Lysande Helena

Jag kommer ihåg första gången jag skulle plåta Helena Bergström. Som grön vikarie på Expressen 1993 fick jag uppdraget och hon var förmodligen den hittills kändaste personen jag skulle ställa upp och be posera. Jag vred och vände på min kamera och plåtade och plåtade i min osäkerhet. – Kan du ställa dig vid trädet där istället, ljuset är nog bättre där? Den bild som sedan publicerades var en när hon tände en cigarett och skenet från tändstickan lyste upp hennes ansikte. Det var någonstans där jag började förstå vad man kan göra med ljus. Sedan dess har jag plåtat Helena flera gånger och några av bilderna från senaste mötet dagarna innan jul ser ni här. Helena var lika bra som vanligt men den här gången var fotografen betydligt mer målmedveten och skötte ljussättningen själv, tur för hon har säker slutat röka för länge sen.

Peter Holgersson - 20 februari, 2013 - 04:41

Kul läsning Sören – brytpunkten när du tog makten över ljuset 🙂

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*