Masthead header

Odla intresset för mat

Det är mycket med maten nu. Landet brunsås rullar på och vi konsumenter börjar äntligen ifrågasätta vad vi stoppar i oss egentligen. Den billiga prislappen på maten blir kanske ack så dyr i slutändan. Marina Queiroz och hennes kompisar tog saken i egna händer och startade föreningen Matparken i Uppsala. Jag besökte dom två gånger för ett reportage som publiceras i senaste Kollega. Första gången sken solen ända fram till odlingen och där öppnade någon en kran och allt vatten som fanns i himlen vräkte ner, bara att rulla hem mot Värmdö igen på översvämmade Uppsalagator. Andra besöket några dagar senare blev en skön kväll ständigt med en nyplockad böna i mungipan. Sugen på att starta en stadsordling, just do it…Marina Queiroz i spenaten, eller rättare sagt i majsen.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*