Masthead header

Hallo from the other side

wNYC_35_svStreetbasket i Brooklyn, pier 3

För några veckor sedan klev jag för första gången ut från en flygplats och in i landet Amerika, tidigare har det bara blivit mellanlandningar på hopplösa flygplatser med långa köer. Det har konstigt nog inte lockat att åka in i landet. Eftersom vistelsen i New York skulle vara i nio dagar var det läge för lite gatufotografering. Att släpa runt på stora Canon kameror var uteslutet. När den digitala omställningen kom i början på 2000-talet var det enda jag sörjde att inte längre kunde använda min Leicor M6. Länge har jag sneglat på Fujifilms Leicaliknande små och smidiga digitalkameror. Nu var det dags och jag köpte en X-T1, en ljusstark vidvinkel och en ännu ljusstarkare normaloptik. Då fick jag (nästan) ett X-Pro1 kamerahus på köpet. Små lätta kameror och man ser ut som en turist i mängden, perfekt. Mina Leicor M6 har jag kvar i tryggt förvar och är det något land jag gärna vill se mer av är det USA. Nästa resa går inte till USA utan till Thailand, där det är dags att hålla fotokurser igen http://www.kohlanta.photography/. Mina Fujikameror har en given plats i min packning, speciellt nu när min porträttele 1,2 är med på tåget.wNYC_55Time SquarewNYC_12230 5:th: Tack Pontus Höök för tipset!wNYC_11SoHo flexiwNYC_08Central ParkwNYC_37BrooklynwNYC_07SohowNYC_40Central ParkwNYC_41Central ParkwNYC_50Guggenheim, haahaa fotoförbudet! Fujifilm fixar det också

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*