Masthead header

Björn Borg

  Ingarö kyrka Juni 2002

Björn Borgs comeback med Mats Waltin 2006

Min stora idol som liten var Björn Borg. Mitt pojkrum var tapetserat av Björn Borg affischer och tidningsurklipp och jag hade, och har fortfarande kvar samma sorts träracket som honom. Självklart hatade vi Björn Borgfans John McEnroe. När jag för ett par år sedan för första gången plåtade McEnroe i Stockholm Open kändes det ärligt talat motigt. Hade några år tidigare på uppdrag av DN plåtat Björn Borgs comeback i dubbel tillsammans med Mats Waltin i elitserien och hoppats stordåd. Stordådet uteblev men mister John McEnroe blir bara bättre och bättre. Det bevisade han när han vann Kings Of Tennis på Stockholm Waterfront som jag plåtade för Scanpix förra veckoslutet. Nu bor jag i Gustavsberg några mil utanför Stockholm och Björn Borg på grannön Ingarö. Det var inte så länge sedan han, den store idolen, Björn Borg stod före mig i kön och köpte snus på macken. Jag plåtade hans bröllop i Ingarö kyrka 2002 och  en gång i veckan hänger jag mina barns Björn Borg kalsonger på torksträcket. Som grädde på moset är min äldsta sons kompis tillsammans med med Björn Borgs styvdotter. Idag har jag tapetserat om mitt vardagsrum, det blev dock inte med Björn Borg motiv, tyvärr…

John McEnroe gör high five med Björn Borgs son Leo under finalen av Kings of  Tennis.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*